(0)

overzicht

Welkom in Terheijden

Ons dorp, dat in de volksmond ‘Traaie’ wordt genoemd, heeft veel te bieden. Gelegen tussen twee bekende toeristische trekpleisters, de Baronie van Breda en de prachtige Biesbosch, is ons dorp bij uitstek een centraal gelegen plek om deze omgeving te verkennen.

Terheijden kent een zeer rijke geschiedenis. In de 80-jarige oorlog is hier het nodige gebeurd. De Spinolaschans is daarvan het bewijs. Weliswaar ligt deze op Bredaas grondgebied maar deze schans vormt met de andere verdedigingsonderdelen één geheel. De andere onderdelen zijn de in Terheijden gelegen Kleine Schans en de Linies van de Munnikenhof en de Linies van Den Hout. Daarnaast kent Terheijden een aantal karakteristieke monumenten. Allen worden door de bevolking van Terheijden gekoesterd en met veel liefde voor het nageslacht bewaard.

 

©Rene Schotanus

Lopend door ons dorp zult u de historie ervaren. Van het ‘Witte Kerkje’ tot een oud militair wachthuis en van de indrukwekkende Antonius Abt tot de Mariakapel. Op onze site treft u een aantal wandel- en fietsroutes aan. Dit is een kleine keuze want er zijn meer mogelijkheden. De mensen van de accommodaties zullen u graag vertellen wat die mogelijkheden zijn en natuurlijk kunnen zij u ook vertellen over de andere toeristische bezienswaardigheden. Terheijden, ofte wel ons Traaie, is een geweldig tof dorp, waar heel veel gebeurt.