(0)

overzicht

Het Schansstraatje

De Schansstraat, ook wel Het Schansstraatje, is volgens veel inwoners van Terheijden het mooiste straatje van het dorp. Het straatje verbindt de haven met de Molenstraat en op sommige plaatsen heb je een doorkijk naar de Kleine Schans. Op het terrein van het voormalige “Slotje” wordt nu een woonwijk gebouwd.

In het Schansstraatje bevindt zich een monumentale boerderij: De boerderij van Oonincx. Deze boerderij is eind 17e eeuw gebouwd en was onderdeel van het voormalige “Slotje”. Het “Slotje” is in 1889 afgebrand, maar de boerderij is behouden gebleven. Momenteel wordt de boerderij door het Traais Energie Collectief verbouwd tot energiebrouwerij. Hier komt de installatie die het centrum van Terheijden duurzaam verwarmt met water uit de Mark.

Het wegdek bestaat uit kinderkopjes, die bij regenachtig weer behoorlijk glad kunnen worden.. Het straatje maakt onderdeel uit van de plaatselijke wielerronde, waarbij een rondje rond de kerk gereden wordt. Het Schansstraatje heet dan “De Hel van Terheijden”. Voor kinderen achterop de fiets bij papa of mama is het lekker hobbelen en neuriĆ«n.

Combineer een overtocht met het 't Markpontje met een bezoekje aan de Schansstraat.

Naar overzicht Interessant