(0)

overzicht

Speelboske Rompa

Speelboske Rompa is een avontuurlijke speelplek aan de rand van het dorp. De basisschoolleerlingen van Terheijden hebben zelf bedacht welke speeltoestellen in het speelbos moesten komen.  In 2017 is het speelbos geopend. Het speelbos is perfect te combineren met een wandeltocht of fietstocht door de omgeving. Kom dus gerust een kijkje nemen op deze natuurspeelplek!

In het speelbos kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar naar hartenlust spelen. De speeltoestellen zijn van natuurlijke materialen gemaakt. In het speelbos vind je zwerfkeien, een klimtoestel, stapstammen, een klimboom en een kabelbaan. En je kan er natuurlijk ook verstoppertje en tikkertje spelen of boompje verwisselen. Laat je fantasie de vrije loop!

Speelboske Rompa heeft haar naam te danken aan leerlooierij Rompa, opgericht in Terheijden in 1881. Leerlooierij Rompa groeide uit tot een belangrijk leerverwerkend bedrijf en is later begonnen met kunststofproducten. Momenteel is de Rompa Group een kunststof verwerkend bedrijf met diverse productielocaties en handelskantoren in alle delen van de wereld. Het speelboske Rompa is nu een mooie plek met een mooie historische naam die onlosmakelijk verbonden is met het dorp Terheijden.

Kom spelen in speelboske Rompa en ontdek hoe leuk een natuurspeelplek kan zijn!

Naar overzicht Interessant